A szauna változása napjainkra

Szauna

Történetének múltja akár több ezer évre is tehető. A népcsoportok körében nagyon sok fajtája alakult ki. A szauna a régi időkben mosakodásra, fűtésre használt helyiség volt. Mivel tiszta volt, ezért betegek gyógyulásához és szülésekhez alkalmazták. A finn népektől származik, megjelenési idejét pontosan nem tudják meghatározni.

Egy több funkciós helyiségnek számított, mivel nem csak mosakodtak benne, hanem húst szárítottak, és egyéb mezőgazdasági műveleteket is folytattak. Napjainkra már egy szórakoztató tevékenységgé nőtte ki magát, amelyet majdnem minden ember szeret és előszeretettel használ kikapcsolódásra, pihenésre és méregtelenítésre. A szauna erősíti az immunrendszert, nagyon egészséges, mivel a káros anyagokat kiiktatja a szervezetből.

A vérellátást is serkenti, és fokozza a belső elválasztású mirigyek működését. Meghűléses betegek kezelésére tökéletes, és allergiás panaszokra is ajánlják. Nagyon sok pozitívuma van, használata után üdébbnek, frissebbnek fogja majd érezni magát, és feltöltődik energiával.

You may also like...