A tequila ár alakulásának oka

Tequila ár

Aki jobban szereti az egzotikus italokat a hagyományos alkoholoknál, annak néha jól ki kell nyitni a pénztárcáját. Egyes italok ára ugyanis igen borsosnak mondható. A tequila ár azért nagyobb valamivel a helyi változatoknál, mert olyan alapanyagokból készül, amelynek a termesztése nem egyszerű.

A mexikói sivatagban termesztett kék agavét évekig kell gondozni, mielőtt a részeit felhasználhatják a tequila előállítására. Ez rengeteg munkát igényel és igen sok pénzt emészt fel, így nem meglepő, hogy a tequila ár kicsit magasabb a megszokott italáraknál.

Persze ez az eltérés nem olyan jelentős, ha figyelembe vesszük, hogy mennyi munka van az előállításával. Igazából bárki képes megfizetni egy közepes minőségű mexikói italt. Az első osztályú tequila ára azonban már sokak számára nem megfelelő.

Egyes típusoknak a literenkénti ára elérheti a százezer forintos nagyságrendet is. Az olcsóbb tequilák is megtalálhatóak az italboltokban és az internetes áruházakban, így aki szereti a mexikói italokat az sem fog szomjazni.

You may also like...