Több típusú trágyaszóró létezik

Trágyaszóró, a jó termésért

A növények gyors fejlődését csakis akkor tudjuk elérni, ha kellő minőségű és mennyiségű vizet, valamint tápanyagot juttatunk a talajba. Azonban mindennek megvan a maga határa. Semmit sem szabad túlzásba vinni, különben a pozitív hatás könnyen visszájára fordulhat. A biztos mennyiség kijuttatására lett kialakítva a trágyaszóró. Ez a berendezés hatékonyan és gyorsan juttatja ki a készítményeket.

Ezek általában kicsi, gömb alakú szemcsék formájában jelennek meg, de létezik hígtrágya is. Ennek a kiszórása más technológiát követel meg. Az effajta trágyaszóró egy tartályos pótkocsi formájában jelenik meg, ami a folyadék tárolását és szállítását biztosítja. A speciálisan kialakított rendszer a permetező elvén működik.

A vontatásához egy nagy teljesítményű jármű szükséges, ami körbeviszi a kijelölt területen. Annak függvényében, hogy milyen anyag áll nagyobb mennyiségben a rendelkezésünkre, kell eldönteni, hogy mű vagy híg trágyaszóró lesz megvásárolva. Folyadék alapú tápanyag gyorsabban felszívódik, és ezért nagyobb produktivitást érhetünk el vele.

You may also like...