A valóban akciós kerékpár kevés

Praktikus városi bicikli

A fogyasztói társadalom lényege, hogy mindenki minél több dolgot vásároljon magának, még akkor is, ha nem feltétlenül van rá szüksége. Gyakran megtörténik, hogy egy akciós kerékpár láttán, hirtelen vágytól vezérelve megvásárol egy biciklit. Ez a jelenség leginkább a webáruházaknál figyelhető meg, hiszen ott akár naponta is más-más kerékpárt áraznak le, így buzdítva az ideiglenes látogatókat arra, hogy vásároljanak.

Ha tudatosan gondolkodik, akkor a vásárlás előtt felteszi magának a következő kérdéseket: valóban szüksége van arra a kerékpárra, fogja használni? Lesz, ahol tárolja? A mérete és a minősége is megfelel annak, amit keres? Ha az előbbi kérdések valamelyikére nem a válasz, akkor nincs értelme költenie rá csak azért, hogy ott porosodjon valamelyik sarokban ilyen vagy olyan okból. Ha minden rendben, és szeretné azt a kerékpárt, akkor jön egy további kérdés is: mennyibe kerül az a bicikli máshol?

Ugyanis sokszor azért akciós egy kerékpár, mert túlságosan felpumpált áron kínálták az adott webshopon, így kénytelenek voltak levinni az árát. Érdemes tehát megvizsgálni a kiindulási árat, és azt összevetni a többi weboldalon feltüntetett árral, akár felnőtt, akár gyerek kerékpár van leárazva. Így megkaphatja a teljes képet arról, hogy vajon miért is adják olcsóbban. Gyakran azt lehet megfigyelni, hogy egyes webáruházaknál még a leárazott termék csökkentett ára is magasabb, mint máshol a teljes értéke. Továbbá, a kiszállítás díját is érdemes belekalkulálni a gyerek kerékpár végleges árába és így összehasonlítani a kapott végeredményeket.

Ennek megfelelően válassza ki és rendelje meg a kerékpárt a gyereknek. De csak akkor, ha valóban fogja is használni. Ehhez azonban olyannak kell lennie a biciklinek, ami neki is tetszik. Hiába rendel meg egy szuper minőségű biciklit magas áron, ha annak a színe nem fog tetszeni a lurkónak. Ezért, ha lehet, egyeztessen vele is, hogy a pénze ne vesszen kárba. Legyen Ön is tudatos vásárló! Csak akkor vásároljon, ha a gyerek kerékpár valóban jó választás lesz a kicsinek és a családjának.

You may also like...