Vesztegetés elkövetésével vádolják?

vesztegetes_Sokszor bizonyos törvényeket nem egyszerű megérteni a komplex megfogalmazások és többoldalas kifejtések miatt. A vesztegetés során, a szakember egyszerűen felvázolja a helyzetet és elmondja, hogy ez mit jelent, mindezt egy példa segítségével. Ha Önt is ezzel vádolják, akkor mindenképp tanácsos tudnia, hogy miből áll a vesztegetés.

Példaként felhozható azon eset, amikor egy utas jegy vagy bérlet nélkül közlekedik és amikor a jegyellenőr a szükséges iratok, dokumentumok felmutatására kéri, az nem tudja ezeket biztosítani. Ekkor, a kiszabható 16 000 Forint pótdíj kifizetése helyett, a jegy nélkül utazó személy inkább csak pár ezressel szeretné megúszni az esetet, az ellenőr zsebébe csúsztatva a pénzt.

Ha az őr nem fogadja el a felajánlott pénzt, akkor ő nem büntethető a vesztegetés miatt, de az utas mindenképp. Természetesen ez attól is függ, hogy az elkövetett cselekmény a nyomozóhatóság tudomására jutott-e, vagy mint a több ezer másik eset, nem ért el a rendőrséghez. A vesztegetés egy büntetendő cselekedet jelent hazánkban is.

You may also like...