A csarnoképítés gyakori tevékenység

Csarnoképítés

Csarnoképítés

Ma már szinte minden településen van kisebb-nagyobb sportcsarnok és a vásárcsarnokok is egyre gyakoribbak. Egy ilyen létesítmény megépítése azonban nem gyerekjáték. A csarnoképítés speciális szaktudást igényel, hiszen teljesen más módszert kell használni, mint egy téglaház megépítése során.

Aki már látott ilyen épületeket, az tudja, hogy az alapját fém vagy faváz képezi. Erre kerülnek fel az előre legyártott elemek, amelyek sok esetben nagy teherbírású, ellenálló, de könnyű műanyagból készülnek.

Fontos, hogy ezek az elemek könnyűek legyenek, hiszen az vázszerkezetnek el kell bírnia a terhelést. Gyakran nem lehet az építmény közepét megerősíteni tartópillérekkel, így a négy fal tartja az egész szerkezetet.

Hatalmas raktárak, magtárak és bevásárlóközpontok is épülnek ezzel a technikával, így a csarnoképítés szakembereinek mindig akad tennivalójuk. A csarnoképítés olyan feladat, aminek során megkövetelik a maximális odafigyelést és a precizitást, hiszen ha egyetlen csavar nem kerül a helyére, már az is hatalmas problémákat tud okozni.

You may also like...