Műhelydaru autószerelőknek: ilyen árakra számíthatsz most

Az autószerelő műhelyekben a műhelydaru egy szinte nélkülözhetetlen eszköz, amely segíti a nehéz alkatrészek, motorok és szerelvények emelését, mozgatását és rögzítését. Azonban sokan nem tudják, hogy mennyibe kerül egy műhelydaru, és mire kell számítaniuk az árak tekintetében. A Profibarkács weboldalán könnyen tájékozódhatsz az aktuális árakról.

Az árak tekintetében az első és legfontosabb tényező a terhelhetőség, vagyis az emelőkapacitás. Általában a terhelhetőség 1-2 tonna között változik, de akár 5 tonnás daruk is elérhetők. Az árak ennek megfelelően nagyban eltérnek, a legolcsóbb daruk már pár száz ezer Forintért elérhetőek, míg a nagyobb kapacitásúak akár millió forintba is kerülhetnek.

A második tényező a daru típusa és a funkciók, amelyekkel rendelkezik. Például van olyan műhelydaru, aminél egy kiegészítő fej biztosítja a daru szabad mozgatását és az emelő teher oldalirányú mozgását is. Vannak olyan modellek is, amelyek kerekeken mozognak, így a műhelyben könnyedén áthelyezhető és azonnal használható, ha szükség van rá.

A harmadik tényező az emelőmagasság és a karhossz. Az autószerelőknek olyan darut kell választaniuk, amivel magasra emelhetik az alkatrészeket, motorokat és szerelvényeket, hogy könnyen elérhetőek legyenek a munkaasztalon. Emellett az is fontos, hogy a karhossz lehetővé tegye a daru mozgatását a műhely különböző pontjain, így könnyedén beállítható a megfelelő pozíció.

Az árak tekintetében a legolcsóbb daruk már pár száz dollártól elérhetőek, de a nagyobb kapacitásúak akár több ezer dollárba is kerülhetnek. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy a műhelydaru egy olyan berendezés, amely hosszútávra szóló befektetés, és ha jól választunk, akkor évekig használható lesz a műhelyben.

Az autószerelőknek azonban nemcsak a műhelydaru árát kell figyelembe venniük, hanem az ehhez kapcsolódó költségeket is, mint például a szállítási, az összeszerelési és telepítési költségeket, valamint a garancia- és karbantartási kiadásokat. Még több infót lehet találni minderről a profibarkacs.hu oldalon

You may also like...