Xbox One kormány csatlakoztatása lépésről lépésre

Az Xbox One kormány ergonomikus fogású, a csatlakoztatása pedig izgalmas folyamat, ami lehetővé teszi azt, hogy a versenyzős játékok élvezetesebbé váljanak. Minden tartozéknak a helyén kell lennie. Erre mindenképp figyelj az Xbox One kormány csatlakozásánál. Az első lépés meggyőződni arról, hogy a megfelelő kiegészítő van a birtokodban, vagyis kompatibilis-e a konzoloddal.

Sok típus van a piacon, így érdemes utánajárni melyik felel meg a legjobban az igényeidnek. Miután kiválasztottad a kormányt, ellenőrizd, hogy minden szükséges alkatrész megvan-e hozzá, beleértve a pedálokat, a rögzítőket és az összes kábelt. A következő fázis az összeszerelés és a rögzítés.

Ehhez mindenképpen szükséged lesz egy stabil asztalra, esetleg állványra. A legtöbb kormányhoz jár egy rögzítő konzol, aminek a segítségével könnyedén fixálhatod a vezérlőt annak érdekében, hogy ne mozduljon el játék közben. Kulcsfontosságú, hogy a pedálokat megfelelően rögzítsd, mivel ha elcsúsznak játék közben, az rengeteg bonyodalommal jár.

Mi a következő feladat?

Miután a kormány és a pedálok a helyükön vannak, következik az összekötő kábelek csatlakoztatása. Ez általában egyszerű folyamat, mivel a vezetékek végeit egyértelműen jelölik, vagyis csak egyféleképpen kivitelezhető az összeadás. Az Xbox One konzolon fellelhető USB portok egyikébe dugd be a kormány kábelét, majd ellenőrizd, hogy nincs-e laza kapcsolat.

Ezután helyezd üzembe a készüléket és a kormányt. A bekapcsolás után automatikusan kalibrálja magát a berendezés, ami lényegében azt jelenti, hogy elfordul és visszatér középre a normál pozícióba. Ez egy természetes folyamat és mindössze néhány másodpercig tart. Amikor a kalibrálás befejeződött, akkor a kormány készen áll a használatra.

A következő lépés nem más, mint a szoftver beállítása. Az Xbox One menüjében böngészve válaszd ki az eszközök, illetve tartozékok opciót, ahol megjelenik a csatlakoztatott vezérlő is. Kattints a kormányra és ellenőrizd, hogy minden kellőképpen van e konfigurálva. A menüben módosíthatod az érzékenységet és a pedálok működését. Érdemes időt szánni arra, hogy úgy állítsd be, ahogy neked a legkomfortosabb.

Ismerd meg az utolsó fázist!

Ha ezeket a feladatokat elvégezted, már csak annyi marad hátra, hogy elindítsd a kedvenc versenyzős játékod és élvezd a vezetés élményét a vadonatúj kormánnyal. A játék beüzemelését követően javasolt egy gyors tesztet végezni azért, hogy megbizonyosodj arról, minden tökéletesen működik.

Próbáld ki a vezérlő elfordítását, a pedálok lenyomását és a reakcióidőket. Amennyiben probléma merül fel, akkor térj vissza a beállításokhoz és végezz finomhangolást addig, amíg nem éred el a legkényelmesebb használati módot.

A kormány csatlakoztatása lényegében nem igényel különösebb technikai tudást, ettől függetlenül célszerű nagy figyelmet fordítani a részletekre azért, hogy minden zökkenőmentesen működjön. Az alkalmazása jelentős mértékben növeli a játékélményt és valósághűvé teszi a versenyzéseket. Ha követed az említett lépéseket, akkor biztos lehetsz abban, hogy a vezetés élményét hamarosan élvezheted az Xbox konzolon keresztül.

You may also like...